De begrafenis.nl
Verzekeren wel of niet?
De enige verzekering waar we zeker gebruik van gaan maken is een uitvaartverzekering tenminste als je er een hebt afgesloten. Het wel of niet aangaan van een dergelijke verzekering stuit op veel vragen die niet eenvoudig te beantwoorden zijn. Voor beide uitgangspunten zijn zeer goede rederingen. En aangezien elke persoonlijke situatie om een andere invalshoek vraagt is het verstandig je goed en onafhankelijk te laten adviseren.

Kapitaalverzekeringen
Bij een kapitaalverzekering verzeker je een geldbedrag. Het bedrag dat je hebt verzekerd wordt na het overlijden in geld uitgekeerd. Dit geld is vrijbesteedbaar aan de kosten die de uitvaart met zich meebrengen en de invulling ligt dus in je eigen handen. Er zijn verschillende manieren waarop je een kapitaalverzekering kunt afsluiten en het moment waarop je dit doet is ook zelf te kiezen. Laat je goed informeren over de voor en nadelen van een kapitaalverzekering en bekijk of deze verzekering past binnen je levensstijl en wensen voor je uitvaart.

Geen verzekering
Indien je kiest om je niet te verzekeren voor een uitvaart komen de kosten voor je uitvaart geheel voor eigen rekening. Dit kan betekenen dat je nabestaanden de uitvaart dienen te betalen of dat je genoeg geld tegoeden bezit om de achterblijvers je uitvaart te laten betalen. Laat je goed adviseren of deze manier past bij je levensstijl en wensen voor je uitvaart.

Natura verzekeringen
Bij een naturaverzekering neem je een pakket af aan diensten die vooraf vastgesteld zijn. Meestal betekent dit dat de uitvaart wordt verzorgd door de maatschappij waar je de verzekering hebt afgesloten. Dit is echter geen must. Laat je goed adviseren of deze verzekering past binnen je levensstijl en wensen voor je uitvaart.